Top
Hjem

Dagens vits

Footer

Løvtrærne om vinteren

Klarer du å identifisere løvtrærne om vinteren? Har du lyst til å lære deg noen kjennetegn? Treslag i Norge kan kanskje hjelpe deg!


Appen Treslag i Norge har beskrivelse av trærne i alle årstider, med en egen nøkkel for vinterknopper. Last den ned og test den selv!

Naturfagsenteret har den med på sin liste over nyttige læringsressurser. På naturfag.no kan du lese en omtale av appen, og se hvilke kompetansemål appen er et relevant hjelpemiddel for.

Appen er utviklet av Skogbrukets Kursinstitutt. Den er gratis og kan hentes fra App Store eller Google Play. Det kan ta litt tid å laste ned alle bildene, men når det er gjort, trenger du ikke tilgang til Internett. Lykke til!

 

 

 

 

 

 

 Tilbake

Footer
Konkurranse

KONKURRANSE!

Footer Footer

Spør om skog

Siste spørsmål:

Hvordan ble skogen til?

Hvordan ble skogen til? Spørsmål fra Ojnljnø Liv bli  (?19) 

Vis/skjul svaret...

Oi, det var et godt spørsmål! Utviklingen av trær har nok skjedd som et resultat av konkurranse mellom artene. Alle planter trenger sollys. Trærnes egenskaper med dype røtter og solid stamme, gjorde at de kunne vokse høyere og dermed konkurrere bedre om lyset. Det ble med andre ord «lurt» å vokse høyt, og flere treslag utviklet seg. Til sammen dannet de en skog.

De eneste stedene det ikke vokser skog, er der det er for lite vann, for mye vann, for lite jord eller for kaldt.

Men det finnes jo mange planter som ikke er like høye som trær, hvordan får de sollys? De har løst det på mange ulike måter. Noen vokser på trærne (lianer, orkideer), noen blomstrer før trærne får løv (hvitveis), noen vokser der trærne ikke trives (bukkeblad), eller er raske til å dukke opp der et tre faller ned eller brenner opp (geitrams). Og mange planter tåler rett og slett å vokse der det ikke er så mye lys (bregner, mose).

 

Vennlig hilsen

Anna Lena Albertsen

Lære med skogen


Det kan være lurt å se gjennom noen av spørsmålene og svarene før du sender inn ditt eget spørsmål.

Send inn ditt eget spørsmål:


Footer