Top
Hjem

Dagens vits

Footer

Ny forundringssti

Hvem skal ut? Hva er mest miljøvennlig? Hvordan komme seg tørrskodd over en elv? Er det like mange årringer nederst på treet som øverst? Dette er noen av "grubleriene" elevene må finne ut av i denne forundringsstien.


Formålet med naturens forundringssti er å bidra til å skape undring og forundring hos elevene ute i naturen. Snarere enn å presentere en fasit for elevene, ønsker vi å motivere til grubling, forskning, diskusjon og spørsmål.

Forundringssstien er utviklet i forbindelse med Skoglekene 2020. Til sammen 111 skoler har deltatt, og dermed gjennomført naturens forundringssti. Vi ba elevene på 5. trinn fortelle oss hvilke av postene de likte best. Her er noen av svarene:

  • Posten vi likte aller best var den som het På tur i skogen. Vi likte den fordi vi skulle bevege oss og var mer aktive. Det var gøy å gå i blinde og ikke vite hvor man gikk. Her måtte vi stole på den som ledet oss framover i skogen. Det var både skummelt og gøy på samme tid. Vi likte at vi måtte samarbeide. Det var gøy å utforske skogen fra et annet perspektiv.
  • Hei, nå har vi hatt Forundringssti i skoleskogen vår. Det var både gøy og vanskelig på engang. Vi likte best oppgaven Hvem skal ut? Det var gøy å finne mange ulike svar og at flere svar kunne være riktig.
  • Elvene likte Hva er mest miljøvennlig? Grunnen for valget av denne posten var at elevene følte det var flere løsninger og i gruppe-diskusjonene så fikk elevene brukt sine forkunnskaper for å argumentere for sine løsninger.

Nå er forundringsstien tilgjengelig for alle som ønsker å ta den i bruk. Du finner den under Oppgaver.

 Tilbake

Footer
Konkurranse

KONKURRANSE!

Footer Footer

Spør om skog

Siste spørsmål:

Lønnetreets høyde

Hvor langt kan et lønnetre bli? Hilsen willimartieiri burhamoeid (10) høyeggen skole

 

Vis/skjul svaret...

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

På Skogveven kan du bli bedre kjent med lønn: http://www.skogveven.no/side.cfm?ID_art=41

Der kan også se hvor høyt treet blir, og gammel lønn kan bli.

 

Hilsen

Anna Lena


Det kan være lurt å se gjennom noen av spørsmålene og svarene før du sender inn ditt eget spørsmål.

Send inn ditt eget spørsmål:


Footer