Top
Hjem

Dagens vits

Footer

Rev(Vulpes vulpes)
Den norske Rødreven hører til hundefamilien. Den er på størrelse med en liten hund og har en lang og busket hale. De fleste har rødgul pels, med grå-svart buk, hvitt bryst og hvit hals og haletipp. Den er ca 110 cm lang inkludert halen og veier ca 6 kg. Reven er altetende, og menyen består av åtsler, smågnagere, fugler, egg, insekter, bær og annen planteføde. Reven lever i skogen og der bor den i hi, det er som regel en hule i bakken.Lengde: ca 110cm
Vekt: 3-8kg
Kost: Smågnagere, fugler, egg, insekter, bær og planteføde.Tilbake til oversikten »

Footer
Konkurranse

KONKURRANSE!

Footer Footer

Spør om skog

Siste spørsmål:

Hvordan ble skogen til?

Hvordan ble skogen til? Spørsmål fra Ojnljnø Liv bli  (?19) 

Vis/skjul svaret...

Oi, det var et godt spørsmål! Utviklingen av trær har nok skjedd som et resultat av konkurranse mellom artene. Alle planter trenger sollys. Trærnes egenskaper med dype røtter og solid stamme, gjorde at de kunne vokse høyere og dermed konkurrere bedre om lyset. Det ble med andre ord «lurt» å vokse høyt, og flere treslag utviklet seg. Til sammen dannet de en skog.

De eneste stedene det ikke vokser skog, er der det er for lite vann, for mye vann, for lite jord eller for kaldt.

Men det finnes jo mange planter som ikke er like høye som trær, hvordan får de sollys? De har løst det på mange ulike måter. Noen vokser på trærne (lianer, orkideer), noen blomstrer før trærne får løv (hvitveis), noen vokser der trærne ikke trives (bukkeblad), eller er raske til å dukke opp der et tre faller ned eller brenner opp (geitrams). Og mange planter tåler rett og slett å vokse der det ikke er så mye lys (bregner, mose).

 

Vennlig hilsen

Anna Lena Albertsen

Lære med skogen


Det kan være lurt å se gjennom noen av spørsmålene og svarene før du sender inn ditt eget spørsmål.

Send inn ditt eget spørsmål:


Footer